• Prijatelj Udruge

 • TALK TOOLS TERAPIJA U SPLITU

  TALK TOOLS TERAPIJA U SPLITU

  Dragi roditelji,

  U nastojanju da barem donekle pokušamo slijediti trendove u edukaciji i terapijama za našu djecu, skrećemo Vam pažnju na u svijetu već staru (nastala je u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom 60tih godina 20. st.), ali za nas u Splitu novu logopedsku terapiju zvanu TALK TOOLS. Da ne dužim o tome kakva je to vrsta terapije i što se njome može postići kod djece sa zakašnjelim govornim razvojem neovisno o uzrastudjeteta, pročitajte u osnovnim crtama u dokumentu u prilogu: TalkTools dijagnostika INFO

  U priloženom dokumentu potpisana mr.sc. Tamara Ciciliani, prof.logopedje TalkTools certificirani terapeut 3.stupnja, koja zajedno sa prof.logopedom itkđ. Talk Tools terapeutom Leom Dukić, vodi logopedski kabinet u Zadru u kojem provode Talk Tools terapiju. Navedene logopedice prve su u Hrvatskoj započele sa primjenom Talk Tools terapije, i osim već dugogodišnje suradnje koju imaju sa udrugom za sindrom Down iz Zadra, terapiju provode u Zagrebu i Rijeci u suradnji sa udrugama za sindrom Down u navedenim gradovima.

  Pojedini roditelji iz Splita do sada su odlazili u Zadar radi provođenja terapije za svoje dijete, ali otvara se mogućnost da po uzoru na Rijeku i Zagreb, navedene logopedice počnu terapiju za našu djecu provoditi u Splitu. Naime, nakon inicijalne procjene u trajanju do 2 sata i izrade programa za dijete, terapeutu je dovoljno jednom mjesečno u prisutnosti djeteta napraviti reviziju programa za pojedino dijete, nakon čega roditelj nastavlja svakodnevno prema dobivenim uputama i sa predloženim alatima vježbati sa djetetom. Prem atome, potpuno je izvedivo sa logopedicama dogovoriti provedbu programa na ovaj način i na njihovoj strani postoji volja i interes da se to učini.

  Obzirom na cijenu programa, posebice inicijalne procjene koja košta 700,00 kn, postoji mogućnost da udruga osigura sredstva u cijelosti ili djelomično za inicijalnu procjenu/nastavne terapije za našu djecu. No, za početak udruga bi organizirala uvodno predavanje i prezentaciju Talk Tools terapije za roditelje koju bi vodile navedene logopedice i koja bi bila besplatna za roditelje, a sa ciljem da se roditelji upoznaju sa ovom vrstom terapije i da se utvrdi postoji li potreban broj zainteresiranih roditelja koji bi sudjelovali.

  Dakle, ljubazno Vas molim da pročitate dokument u prilogu i/ili progooglate o ovoj terapiji, te mi najkasnije do 10. veljače 2016. godine putem e-maila (karaman.maja@gmail.com) ili porukom na broj 091 76657 57 javite da li ste zainteresirani da prisustvujete uvodnom predavanju/prezentaciji ove terapije koju bi organizirali u Splitu u drugoj polovici veljače ili početkom ožujka ove godine. Također Vas molim da ovu obavijest proslijedite drugim roditeljima za koje mislite da bi bili zainteresirani.

  Srdačan pozdrav

  Maja Karaman Grbavac

  Komentari isključeni za TALK TOOLS TERAPIJA U SPLITU

  Comments are closed.

  Leave a comment

 • Kontakt

  Sindrom Down-21
  Krležina 32, 21000 Split

  091 798 9296
  info@downsindrom21.hr

  IBAN: HR8424070001100573151

  by studioP

 • Brzi kontakt

  Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.

 • free vector